Новини и История

Декември 19 2012

Коледен базар в НТБГ

На 19 декември 2012 година в Националната търговско-банкова гимназия се проведе благотворителен базар, организиран от Училищното настоятелство и Ученическия съвет на гимназията. В базара участваха всички класове.Събраните средства от благотворителната кампания ще бъдат раздадени като коледни стипендии на ученици в тежко социално положение, както и на ученици, които имат отличен успех и не са допуснали нито едно отсъствие през настоящата учебна година.

Септември 17 2012

Откриване на учебната година

Поздрав от името на новоприетите ученици поднесе ученичката от VІІІ „Б” клас Марина Иванова. Директорът на училището госпожа Емилия Иванова приветства учениците, учителите и гостите с добре дошли. Тя отбеляза, че тази учебна година е особено важна в живота на гимназията, защото през февруари 2013 година се навършват 100 години от нейното създаване. Освен това, през настоящата година в НТБГ се осъществява прием на най-големия випуск ученици в цялата страна. Дейността на цялата училищна общност трябва да покаже, че завоюваният обществен престиж се защитава всеки ден и е резултат на труда и усилията на поколения учители, ученици и родители.

Юни 15 2012

Годишен концерт на НТБГ

Организираното мероприятие е представителна изява на клуб „Продуцентска къща”, „Модерен театър”, „ Народни танци”, „История” и „Историята и празниците на моя род и моето училище” към проект BG 051 РО 001 - 4.2.05 „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

Ноември 01 2004

Празникът на Народните будители

На официалния прием във връзка с Празника на Народните будители в резиденция "Бояна", учениците от Учебна банка "Авалон" АД получават почетни грамоти от Министъра на образованието и науката.

Май 24 2004

Златен медал

Педагогическия съвет на гимназията въвежда Златен медал за пълен отличен успех и особени заслуги към гимназията. Наградени са 45 ученици от 12-ти клас.

Февруари 25 2004

Петият училищен панаир

Провижда се Петият панаир по проект "Интеративно практическо обучение" в Зала 8 на НДК. Участват 52 фирми, банки и формирования на Национално търговско-банкова гимназия.

Май 25 2005

Златен медал на НТБГ

Номиниране на ученици за получаване на Златен медал на НТБГ за пълен отличен успех и особени залсуги към гимназията.

Февруари 25 2005

Шестият училищен панаир

Провежда се шестия панаир по проект "Интегративно практическо обучение" в зали 10 и 3 на НДК.

Април 16 2006

Седмият училищен панаир

Провежда се Седмият традиционен училищен панаир. Състезават се 10 учебни формирования, 12 учебни банки и 23 учебни фирми.

Юни 13 2006

Европейски младежки център в НТБГ

Във връзка с откриването на Европейски младежки център в НТБГ, на посещение в гимназията беше доц. д-р Даниел Вълчев – Заместник Министър-председател и Министър на образованието и науката.

Април 20-21 2007

Международен панаир

Международен панаир на учебните фирми от календара на PEN INTERNATIONAL гр. Пловдив. Участват 6 формирования от НТБГ

Август 2007

Стажантска програма в Швейцария

За втора година група ученици от НТБГ провеждат летен стаж във фирми в Лозана, Базел, Ла шьо дьо Фондс в Швейцария.

Февруари 5-6 2008

11-ти Международен панаир

В гр. Хелзинки, Финландия се проведе 11-ти Международен панаир на учебно-тренировъчни предприятия.

Юни 10 2008

Япония и НТБГ

Във връзка с приключване на Проект за безвъзмездна финансова помощ от японското правителство, „Професионално образование в 21 век, сред и инфраструктура” на НТБГ на посещение в гимназията беше Негово Превъзходителство Посланикът на Япония в България

Септември 13 2009

Униформа

След въвеждането през м. ноември 2007 г. на зимни униформи за учениците беше спечелен и проект по Национална програма „Ритуализация на училищния живот” и въведени и летни ученически униформи за учениците от НТБГ.

Май 2009

Швейцария

Участие на представителен отбор от НТБГ с три учебни формирования на Международния панаир в Кройцлинген, Швейцария.

Декември 21 2010

Коледен базар

Традиционно, всяка година, се организира вътрешно училищна благотворителна кампания. Със средствата от тази кампания два пъти годишно се изплащат стипендии на социално слаби ученици или деца-сираци
Учениците от VIII „а” клас взели активно участие в Коледния благотворителен базар на 21 и 22 декември 2010 г.

Декември 06 2010

Америка и НТБГ

Във връзка с  Деня на банкера, 6 декември, на посещение в НТБГ беше Негово превъзходителство посланикът на Съединените Американски Щати в България, г-н Джеймс Уорлик.
В програмата на посещението беше включена презентация на българо-американските дипломатически отношения, изнесена от учениците от VIII „з” клас и представяне на пет учебни формирования от НТБГ, получили национални и международни отличия през годината.

Декември 13 2011

Пoсещение на японския посланик в НТБГ
Декември 2011 г. Във връзка с отбелязването на петнадесетата годишнина от установяването на партньорски взаимоотношения на НТБГ с японски организации и институции на 13 декември 2011 г. на посещение в гимназията беше Посланикът на Япония в България Негово Превъзходителство г-н Макото Ито. В програмата на посещението беше включена презентация за българо-японските дипломатически отношения, изнесена от учениците от IX„з” клас и представяне на седем учебни формирования от НТБГ, получили национални и международни отличия през годината.

Декември 19 2011

Коледен базар

На 19 и 20 декември в Националната търговско-банкова гимназия се състоя традиционният Коледен базар. Той бе организиран от учениците на НТБГ. Спечелените средства са предназначени за техни съученици в неравностойно положение.

Free Web Hosting